Fiets/wandeltocht,Wildspeurtocht zoals het ooit begon.

Het lijkt een eeuwigheid geleden, 25 zomers. In de zomer van 1996 besluit Gerrit Rekers, naast zijn baan, een klein bedrijfje te beginnen en zijn hart te volgen, het geven van natuurrondleidingen door de bossen rondom Elspeet en Vierhouten.

Er is door de jaren heen veel gebeurt en veranderd. Helaas was, door de drukte van zijn 2e bedrijf, “Veluwe Souvenir”,  het gidsen iets minder geworden. Eigenlijk had Gerrit pas over 2-3 jaar weer volop willen gaan gidsen en zijn andere activiteiten op een lager pitje zetten. Door de Corona uitbraak was er tijd genoeg om eens tot bezinning te komen en het besluit te nemen het gidsen weer volop op te pakken.

Het is dan ook een mooie gelegenheid dat we in samenwerking met VVV Elspeet besloten hebben de oude tochten vanuit Elspeet weer op te pakken. Dat houdt in dat we per fiets vertrekken vanaf het VVV kantoor te Elspeet om naar de Koninklijke houtvesterijen te gaan, daar de fiets parkeren en lopend op zoek te gaan naar het wild in de Bossen.

Om te vieren dat we voor het 25e jaar tochten verzorgen, krijgt ieder deelnemend gezin/stel een potje Veluwse Bosbessenjam cadeau.

Voorlopig is het max aantal deelnemers aan deze tocht 10 personen. Mochten de corona maatregelen versoepeld worden, dan zal het aantal deelnemers naar max. 16 personen gaan. Vertrekpunt is bij het VVV kantoor in Elspeet. De kosten zijn € 8,75 per persoon. 

Het is tijdens deze tochten zo goed als zeker dat we zwijnen en herten zien, ook worden er regelmatig sporen gezien van de wolven, die er nu lopen

De data voor deze tochten zijn. op maandag:

  • Helaas kunnen deze tochten geen doorgang vinden in 2020
  • Aanmelden