Hierdensebeek

Eigenlijk zijn het meerdere beken.

Het zal vele vreemd in de oren klinken, maar de Hierdensebeek bestaat niet, het zijn meerdere beken die in de middeleeuwen aan elkaar gekoppeld zijn, om 2 redenen, het gebied om de beek heen droger maken, om zo geschikt voor landbouw en veeteelt, en om watermolens aan te drijven. Het was daarna wel zo dat er veel meer water afgevoerd werd vanaf de Veluwe, dat gaf tot 40-50 jaar geleden geen problemen. Nu is de situatie heel anders, door grondwateronttrekking, afvoer van kwelwater in het randmeergebied en de Flevopolder vindt er steeds meer verdroging plaats.

Ongeveer 30 jaar geleden begonnen de eerste werkzaamheden tussen Leuvenum en het randmeer om meer water voor de Veluwe te behouden inplaats van het af te voeren naar de randmeren. het resultaat van de werkzaamheden  is dat er  miljoenen kuubs  water gebleven zijn waar ze horen, in het bos, zeker met de huidige milieu problemen is dat keihard nodig.


Nu staan in de wintermaanden  en in natte zomers ​honderden hectare bos onderwater en zie je op de vreemdste  plekken ineens beekjes lopen waar helemaal geen weet van was


lees dit ook even

  • Tijdens een fietstocht kan de gids meer laten zien.
  • Tijdens een wandeltocht wordt er meer uitgelegd.
  • Tijd en datum kan op aanvraag.
  • Tocht is minimaal 1,5 uur max mag u zelf beslissen.
  • Prijs is vanaf 90 euro.
  • Start is in Hulshorst of in Leuvenum.

Aanvraag Tocht Hierdensebeek

Voorwaarde Annulering. Bij annulering tot 15 dagen van tevoren rekenen wij geen kosten. Bij annulering tussen 15 dagen en 8 dagen voor aanvang van de tocht rekenen wij 50% van de kosten. Bij annulering binnen 8 dagen voor aanvang van de tocht rekenen wij 100% van de kosten. Wij houden ons het recht voor de tocht bij slecht weer af te gelasten, dat wil zeggen storm, harde regen, harde wind, storm, extreem hoge temperaturen, extreme kou, en gladheid. Er zijn dan geen kosten verschuldigd, eventuele vooruit betaalde kosten ontvangt u zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 10 dagen van ons terug.
undefined